Крыша на балкон

Наші роботи:
Залиште запит на розрахунок вартості:
Виникла помилка при відпраці заявки
Як відбувається процес купівлі?

Ремонт (виготовлення) даху на балкон

Протікання даху балкона призводить до підвищення вологості стін, погіршення мікроклімату в приміщенні, появи грибку та цвілі, неприємного запаху. Проблеми виникають накопичуючись одна на одну. У найгіршому випадку, при потраплянні вологи через щілини і тріщини може статися аварійна ситуація. Чим більший масштаб проблеми, тим дорожче Вам обійдеться її ліквідація.

Ремонт даху балкону варто довірити професіоналам, які не тільки ліквідують протікання, відновивши покриття або встановивши нове, але і нададуть додаткові послуги: замінять скло, виконають внутрішнє облицювання, утеплення, монтаж підлоги тощо. Роботи можуть проводитися на висоті будь-якого поверху.

Причини протікання

Є кілька основних причин, через які Вам може знадобитися ремонт або виготовлення даху балкона:

  • При виконанні монтажу були допущені помилки. Через недостатню кваліфікацію можуть з’явитися різні недоліки. В результаті доведеться робити все фактично з нуля, оскільки потрібно правильно діагностувати проблему і тільки потім вирішувати її.
  • Знос покриття (профнастилу, руберойду тощо). Якщо балкон ремонтували років 20-30 назад, потрібно готуватися до відновлення покрівлі. Опади та інші негативні зовнішні впливи рано чи пізно зроблять свою справу. Як правило, в першу чергу потрібно посилювати балконну плиту, а на наступному етапі вже наносити ізоляційний матеріал, встановлювати покрівлю.
  • Відсутність герметика. Якщо щілини та стики просто «запінили», в короткі терміни УФ-випромінювання зруйнує такий захист. Через зазори почне надходити волога (дощова вода, талий сніг тощо).
  • Погані погодні умови. Буває, що дах на балконі встановлений ​​давно і вже не здатен справлятися з атмосферними впливами. Особливо часто це відбувається при довготривалих осінніх дощах, різкій зміні погоди і масовому таненні снігу. Якщо сильний вітер зірвав лист металу, його можна знайти або купити новий. Але перед встановленням на місце все ж краще запросити фахівців для огляду та оцінки загального стану покрівлі.
  • Скління раніше відкритого балкону. В цьому випадку потрібне виготовлення нової конструкції даху.

Чим раніше Ви помітили протікання, тим краще. Від цього буде залежати спектр відновлювальних робіт та їх вартість. Насторожити повинні наступні ознаки:

  • профнастил «стукає» при сильних поривах вітру, почав пропускати вологу;
  • в приміщенні з’явився неприємний запах;
  • в кутах, на стелі і стінах видно грибок;
    на стиках з’являються дрібні підтікання;
  • з’являється конденсат на поверхнях стіни та стелі.

При перших передумовах варто звернутися до фахівців і проханням надати консультацію з виїздом на об’єкт. Майстри оцінять стан крівлі балкону і підкажуть, що можна зробити у Вашій ситуації.

Види покрівлі

Як правило, деформації та протікання фіксуються на балконах високих поверхів, які відкриті для опадів. Під впливом вологи перекриття руйнується не за один день, тому у Вас є час на те, щоб відремонтувати дах. Можна обрати один із таких способів:

    1. монтаж поверхні металочерепицею, профнастилом, полікарбонатом, єврошифером (у кожного з матеріалів є свої переваги і недоліки, тому щодо вибору краще проконсультуватися у майстрів);
    2. герметизація поверхні рулонним руберойдом.

Дах на балкон похилого типу – рішення, до якого вдаються мешканці будинків старого типу. Однак навіть якісна конструкція з часом потребує ремонту, оскільки під впливом опадів вона починає протікати. Самостійно ремонтувати покрівлю не варто. Це небезпечно, тому що ремонт проводиться на висоті.

Кваліфіковані фахівці в найкоротші терміни виконають повний спектр робіт: демонтаж зношених конструкцій, зварювання, встановлення обрешітки та гідроізоляційного матеріалу, кріплення зовнішнього покриття. 

Додаткові послуги

Замовляючи ремонт покрівлі балкона, можна розраховувати не тільки на заміну перекриття. Додатково фахівці нададуть такі послуги:

  • утеплення, що дозволить створити комфортний мікроклімат;
    шумоізоляцію (це особливо актуально, якщо балкон виходить на жваву ділянку дороги та ін.);
  • внутрішнє облицювання дерев’яною або пластиковою вагонкою;
  • монтаж підлоги (лінолеум, ламінат тощо);
  • встановлення сучасних металопластикових вікон та ін.

Список робіт та їх вартість можна обговорити в індивідуальному порядку. Фахівці компанії vikna.ua надають консультації безкоштовно. Для отримання рекомендацій і орієнтовного розрахунку звертайтеся за вказаними на сайті контактними номерами. Також можна заповнити форму зворотного зв’язку. Наші фахівці зателефонують Вам і допоможуть вирішити проблемне питання.

Залишилися запитання?